Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SI-PASS internationellt

SI-PASS har stor spridning och finns idag vid mer än 1500 högskolor och universitet i ett trettiotal länder.

SI-PASS startade på 70-talet vid University of Missouri Kansas City för att öka studentgenomströmningen i ”svåra” kurser. University of Missouri Kansas City utgör idag det internationella SI-centret. Sedan starten har SI spridit sig till ett 30-tal länder där Lunds universitet utgör ett av 4 nationella centren i världen tillsammans med University of Guelph (Kanada), University of Wollongong (Australien) och Nelson Mandela Metropolitan University (Sydafrika). SI-PASS som koncept har fått stort genomslag och funnit en hemvist vid mer än 1500 högskolor och universitet i ett trettiotal länder.

Här finns SI-PASS

Overview Report for SI-PASS Programmes in Europe

Klicka på rutan uppe i högra hörnet för att se en större version av kartan.