SI-PASS vid Lunds universitet

På Lunds universitet finns SI-PASS vid sex fakulteter:

Många studenter är involverade i SI-PASS

• Över 4000 studenter (av cirka 7600 möjliga) deltar i SI-PASS varje år
  • Det finns cirka 150 kurser med SI-PASS
  • Cirka 230 SI-ledare är verksamma vid Lunds universitet
  • Genomsnittlig närvaro på SI-PASSEN är cirka 30 %

Syftet med SI-PASS vid Lunds universitet är på ett övergripande plan att öka genomströmning och motverka avhopp. Ett bisyfte med SI-PASS är ofta att underlätta studenternas övergång från gymnasium till universitet. Därför är flertalet av kurserna med SI-PASS i inledande kurser. Några exempel på kurser/ämnesområden med SI-PASS vid Lunds universitet är:

• Biologi och hälsa
  • Lingvistik