Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning och övriga resurser

Det Europeiska centret för SI-PASS erbjuder utbildningar kontinuerligt för nya metodhandledare. Metodhandledarna kan sedan hålla SI-ledarutbildningar och fortbildningar för SI-ledare.

SI-metodhandledarutbildning

I metodhandledarutbildningen ingår vad SI-PASS är, hur det fungerar och hur man på sitt lärosäte implementerar SI-PASS (göra upp en budget, välja lämpliga kurser att stödjas av SI-PASS, rekrytera och utbilda SI-ledare, följa upp och utvärdera programmet). Metodhandledarutbildningar kan endast ges av SI-utbildare som certifierats av internationella SI-centret på UMKC i USA (s.k. Certified Trainer). Denna utbildning tillhandahålls av Europeiskt Centrum för SI-PASS i Lund.

Kommande metodhandledarutbildningar

SI-ledarutbildning

SI-ledarutbildningen ska omfatta centrala SI-PASS-strategier som återföring av frågor och väntetid och den ska även innehålla praktiska moment kring att planera och hålla ett faktiskt SI-pass. Utbildningen bör modellera hur SI-PASS faktiskt fungerar, dvs bör bygga på SI-PASS-metodiken som pedagogiskt verktyg. SI-ledarutbildning kan ges av utbildad metodhandledare, men en praktisk lösning är att samordna så att gruppen som utbildas uppnår en viss kritisk massa (mellan 10 och 25 deltagare), så att utbildningen kan modellera hur ett faktiskt SI-pass ser ut. Vid behov kan även Europeiskt Centrum för SI-PASS bistå med SI-ledarutbildning.

Fortbildning

En tvådagarsutbildning är inte tillräcklig, utan SI-ledarna bör genomgå regelbunden fortbildning och handledning genom sin aktiva tid som SI-ledare. Denna fortbildning kan med fördel bestå av regelbundna möten där SI-ledarna får jämföra sina erfarenheter och reflektera kring sin verksamhet tillsammans med metodhandledaren.

Kontaktinformation

Europeiskt Centrum för SI-PASS finns vid Lunds universitet

E-post:
SI-PASS [at] stu [dot] lu [dot] se (SI-PASS[at]stu[dot]lu[dot]se)

Telefon:
+46 46 222 70 67

+46 46 222 03 51

Besöksadress:
Genetikhuset
Sölvegatan 29 B, Lund

Postadress:
Europeiskt Centrum för SI-PASS, Lunds universitet
Box 117, 221 00 Lund